Коста Далев преди областния финал със Созопол: Победихме ги два пъти, но трябва да бъдем отговорни

Един от основните ни футболисти – Коста Далев, даде интервю за официалния сайт на Несебър преди двубоя със Созопол за Купата на Аматьорската лига:

-Коста, предстои ви пореден мач срещу Созопол, този път финал в Област Бургас срещу Созопол. Какво очакваш от двубоя?
-Разбира се, да победим, но няма да е никак лесно. Срещу Созопол винаги се играе трудно, стойностен отбор е и вече няколко пъти го показаха. Трябва да бъдем максимално отговорни на терена, за да стигнем до успеха.

-Това, че вече ги победихте два пъти само през тази есен, дава ли ви спокойствие. Отстранихте ги в един турнир – Купата на България, а сравнително наскоро ги победихте и като гост за първенство?
-Всеки мач е отделен за себе си и това, че вече два пъти ги победихме, не може да ни успокоява. А и не бива, защото в утрешната среща отново започваме от 0:0. Може да звучи клиширано, но всичко може да се случи и от нас зависи ние какво ще направим на терена.

-В последните няколко мача играете добре, а с това дойдоха и добрите резултати в първенството. Това дава ли ви нужното самочувствие?
-С всеки изминал мач играем все по-добре. Остават ни още четири до края на есента – три за първенство и утрешния за Купата на Аматьорската лига. Ще се постараем да спечелим и четирите, с което да завършим успешно първата част от сезона, а и календарната година. Сами знаете как е – когато играеш добре, имаш резултати, няма как да нямаш настроение. Но това не бива да се бърка с подценяването на съперниците, защото отпуснеш ли се, може да сбъркаш…

-Изиграхте доста мачове през есента – за първенство, Купата на България, Купата на Аматьорската лига… Как сте физически към края на годината?
-Има някаква умора, но според мен не е никакъв проблем да изиграем и оставащите четири двубоя, след което да отпочинем малко.

-Спечелихте един от дерби мачовете срещу Саяна в Хасково преди няколко дни. Доволни ли сте, защото е вярно, че това са само три точки, но срещу основен конкурент в челото на класирането?
-Саяна е достоен противник и всички сме супер щастливи, че стигнахме до успеха. Именно те ни спряха към Топ 4 миналата година за Аматьорската купа. Във финала ги поведохме с 2:0, но ни обърнаха до 2:3 и така не успяхме да стигнем до финалната четворка…

-Сега имате ли такива амбиции за Купата на Аматьорската лига?
-Разбира се. Нека първо да изиграем двубоя срещу Созопол, а след това и останалите мачове в Югоизточния регион. Все още не сме печелили Аматьорската купа, така че защо да не опитаме да го направим този сезон.

-Наред с този турнир, в първенството нещата станаха изключително интересни, след като първите четири отбора се събрахте в няколко точки. Кой ще излезе победител от тази битка?
-Нашата цел е да завършим на първо място. Заслужаваме да сме първи. Първите четири отбора наистина са равностойни и това го показва и самото класиране. Както вече казаха и мои колеги, както и треньорът – играхме слабо през второто полувреме с Гигант (Съединение), но останалите отбори смятам, че ги надиграхме. Тепърва има още много мачове и всеки ще допуска грешки. Нашите трябва да са най-малко, за да финишираме на първо място!

Сподели:

Други новини