Николай Жечев: Две точки разлика, нищо не е станало… Но не бива да допускаме играта от второто полувреме

Старши треньорът на ОФК Несебър Николай Жечев коментира изминалия мач през уикенда – равенство при гостуването на Димитровград (1:1). Ето какво каза наставникът пред официалния сайт на ОФК Несебър:

-Господин Жечев, грешна стъпка в Димитровград. Какво е мнението ви за мача?
-Първото полувреме стояхме много добре, диктувахме темпото, играхме добре, но като че ли нямахме напълно чисти голови положения. Домакините разчитаха основно на контраатаки.

-Какво се случи през второто полувреме?
-Необичайно за нас първите 15-20 минути се дръпнахме по-назад и от това се възползва отборът на Димитровград. Поведоха в резултата, след което започнахме да играем доста по-смело, сменихме и схемата на игра, за да търсим изравнителен гол. За наше щастие изравнихме и оставаха още 15-16 минути до края, но нямахме кой знае колко положения, за да съжаляваме. Истината е, че равенството бе закономерно. Отдавам заслуженото и на отбора на домакините.

-Притеснява ли ви грешната стъпка, защото отборът изостава на 2 точки от лидера Спартак (Пловдив)?
-Нищо не е станало… две точки са, а до края на първенството има още много мачове. Тепърва всички отбори ще губят точки, вероятно и ние. Имаме и директни сблъсъци помежду ни. Въпросът е, че не бива да допускаме поведението и играта ни от първите 15-20 минути на второто полувреме от мача с Димитровград. Допуснахме гол от статично положение – центриране от корнер, където по принцип сме добри и при отбраняване, и в атака.

-Може ли грешната стъпка да повлияе на футболистите, защото всяка грешка може да се отрази?
-Точно в това е нашата роля – трябва бързо да ги възстановим, защото в сряда имаме нов мач. Веднага след двубоя в Димитровград още в съблекалнята си казахме, че този мач е минало, трябва да се вдигнем за следващата среща. Да, разочаровани сме от резултата, като начин на игра се доближихме до това, което играем, но просто проспахме половината второ полувреме и това не ми хареса.

-Какво очаквате от мача срещу Сливен?
-Трябва да излезем сериозни и концентрирани в двубоя, защото противникът не е същият като от есента.

Сподели:

Други новини