Николай Жечев преди дербито със Саяна: Ние сме по-добрият отбор и отиваме да победим!

Старши треньорът на ОФК Несебър Николай Жечев даде интервю пред клубния сайт часове преди дербито със Саяна (Хасково). Двубоят от 16 кръг на Югоизточната Трета лига е в петък от 14:30 часа в Хасково:

-Господин Жечев, това ли е най-важният ви мач към този момент с оглед класирането и амбициите на двата отбора?
-Не мога да определя срещата като най-важна, тъй като за нас абсолютно всички мачове са еднакво важни. Защото ако победиш в даден двубой, а в следващия допуснеш грешка, успехът се обезмисля. Във всеки мач трябва да се преследва победата. Но е факт, че излизаме срещу един от добрите отбори в групата и ще се постараем да ги победим.

-В какво състояние са футболистите ви?
-Подготгвени сме, нямаме проблеми с изключение на трите момчета, които са трайно контузени.

-Ще победите ли?
-Аз съм уверен в моя отбор, подготвени сме и съм убеден, че сме по-добрият отбор. Безкрайно уважение към противника, но ние във всеки мач излизаме, за да спечелим. Ще дадем абсолютно всичко от себе си и в крайна сметка ще видим какво ще се случи на терена.

-Несъмнено класирането в челото се завърза, първите четири отбора са събрани в две точки. Именно поради това ви попитах дали двубоят със Саяна е по-различен?
-Наистина се явява ключов мач, излизаме срещу пряк конкурент в челото на класирането. Но виждате, че всеки прави грешки и всички ще правим още до края на сезона. Спартак (Пловдив) стартира много силно, след това допусна няколко колебливи резултата. Ние също имахме колеблив момент, но сезонът е дълъг и един отбор не може да бъде във върхова форма постоянно.

-Имате ли някакви притеснения преди мача – от терена, противника, съдиите?
-От противника нямам притеснения, от терена – също. Аз винаги съм казвал, че не искам да коментирам съдийството. Да, реферите правят грпешки, ощетявали са ни, но трябва да ги оставим да отсъждат това, което видят. Правят грешки, аз също правя грешки, всеки греши…

-В последните няколко мача вкарахте доста голове, което няма как да не ви радва?
-От началото на сезона казвах, че създаваме много голови ситуации, но не успявахме да бележим достатъчно. Бях убеден, че ще дойде време, в което ще вкарваме повече попадения. Винаги съм обичал да казвам, че е важно ние да сме отбелязали един гол повече от противника. Това е най-важното! Разбира се, не можем да оползотворяваме всички създадени положения, но колкото сме по-концентрирани, толкова ще бъдем по-ефективни.

-В каква физическа форма е отборът, защото изиграхте не малко мачове, а имате и за Купата на Аматьорската лига?
-Досега се справихме, а аз бях сигурен, че ще се справим. Дано нямаме проблеми в оставащите мачове откъм контузии и да няма спад в играта ни. Разбира се, има още върху какво да работим, а и да си признаем, че второто полувреме при загубата ни от Гигант в Съединение не бяхме на ниво. Там изглеждахме изморени.

-Няколко пъти от началото на сезона говорите за концентрация. На какво ниво е и развивате ли се в този компонент?
-Понякога е трудно момчетата да се концентрират и да подходят сериозно към някой двубой поради различни обстоятелства. Аз съм изключително доволен как влязоха и играха в мача преди няколко дни с младите момчета от втория отбор на Берое. Спечелихме убедително със 7:1 и моите футболисти играха до последната минута концентрирано. Тук искам да кажа, че ние изпитваме уважение към тези отбори, които са съставени от млади момчета и по никакъв начин не искаме да ги обезкуражаваме, побеждавайки ги с по-голям резултат. Но и аз като треньор искам пълна мобилизация от моя отбор и никакво отпускане.

Сподели:

Други новини