Николай Жечев: Целта е ясна – първо място и Втора лига!

Старши треньорът на ОФК Несебър Николай Жечев даде интервю пред клубния сайт преди подновяването на пролетния дял от Югоизточната Трета лига:

-Господин Жечев, готов ли е Несебър за битки през пролетта?
-Надявам се… Чакат ни много мачове, със сигурност съперниците ще излизат срещу нас, както винаги, на предела на възможностите си, защото ние сме лидер в класирането, но с това вече сме свикнали.

-Доволен ли сте от подготовката?
-Да, момчетата тренираха добре, имаше настроение. В първите пет контроли записахме пет поредни победи, след това допуснахме две загуби в последните си две проверки.

-Някои от победите бяха сериозни и със сигурност престижни – над лидера във Втора лига Септември (София), както и над Янтра (Габрово).
-Аз не съм толкова изненадан от това, което показахме срещу тези два отбора, защото знам, че ние сме много добър отбор. Просто трябваше да си повярваме малко повече и да играем с нужното, но не прекалено, самочувствие. Показахме особено срещу Септември, че не отстъпваме по нищо на лидера във Втора лига.

-Предпочетохте да изиграете малко повече контроли, достатъчно ли ви бе времето за подготовка?
-Предпочетох повече контроли, за да дам достатъчно игрово време на всичси футболисти. Горе долу запазихме същия състав, но в тези проверки доизчистихме още малко облика на игра. И отново залагахме на доста момчета от нашата школа, сред които Радослав Терзиев, Зелямов, Сърхошев, Калоян Колев… Те ще продължат да бъдат част и от първия отбор, както бе през есента.

-Доволен ли сте от новите попълнения?
-Това, което търсех, мисля, че го имаме. Привлякохме Антон Узунов от Созопол на мястото на Николай Дросев по крилото. Имахме нужда от опитен футболист и взехме такъв в лицето на Стоянчо Велинов. И взехме младия Христо Георгиев за върха на атаката, който ще играе на мястото на Виктор Янев.

-Притесняват ли ви двете последни загуби в контролите след петте поредни победи в началото?
-Не ме притеснява нито като резултати, нито като играта. Срещу Созопол бяхме изморени, а срещу втория отбор на Черно море показахме много добра игра и играхме почти на една врата, но имахме малшанс.

-Може би загубите дойдоха точно на време…
-Точно така. Жълтата лампа светна, за да стане ясно на всички, че не може и не трябва да има отпускане. Защото след пет поредни победи, две от които срещу Септември и Янтра, винаги може да се получи подценяване в някакъв момент. А така знаем, че отпуснем ли се и за момент, ще страдаме.

-Целта остава ли първото място?
-Амбицията и целта е ясна! Искаме да станем първи и да влезем във Втора лига. Дано това не създаде напрежение в момчетата, но те вече натрупаха опит, играхме срещу всички съперници и просто остава да довършим започнатото по още по-добър начин.

Сподели:

Други новини