Стоян Стоянов представи ОФК Несебър в заключителния „Турнир на талантите“ за проектонационални отбори на България

Проектонационалният отбор по футбол на България до 14 години (родени 2010 година) от Област Бургас взе участие в заключителния „Турнир на талантите“, проведен в София. В него премериха сили всички селекции от 6-те области в България – София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново и Благоевград.

Селекционерът на проектонационалния отбор от област Бургас е старши треньорът на ОФК Несебър Николай Жечев с помощници Трайо Грозев и Генко Славов.

Те включиха в селекцията и представител на нашия клуб – Стоян Стоянов (роден 2010 година) с треньор Георги Янев. Той играе на поста централен защитник и по мнение на специалисти се представи повече от добре по време на двубоите.

В първия си мач в заключителния турнир в столицата тимът от Област Бургас загуби от Област Варна с 0:2. Във втората среща тимът допусна поражение от Област София със същия резултат (0:2), а третата среща бе най-драматична и завърши със загуба 2:3 от Област Велико Търново.

Въпреки че не успяхме да спечелим, нито един противник не ни надигра и получихме страхотни оценки за работата, която вършим с тези момчета по време на годината“, коментира селекционерът Николай Жечев.

Турнир на талантите” е кулминацията на Националната програма за обучение на подрастващи, котяо стартира през месец септември 2022 година. Преди този заключителен турнир селекциите от всяка от шестте области се събират през определен период от време и в рамките на няколко дни провеждат тренировки по единна методика.

И този път надпреварата в София бе проведена при страхотни условия както за подрастващите, така и за техните треньори. Мачовете се радваха на завиден интерес, имаше и представители на УЕФА.

Сподели:

Други новини