Валентин Сливов: Обичам футбола, щом се връщам след всяка операция! Искам да сме първи с Несебър…

Валентин Сливов е един от основните ни играчи и този кръг го доказа с хеттрик във вратата на Левски (Карлово) при победата с внушителното 5:1. Ето какво каза футболистът пред официалния сайт на ОФК Несебър:

-Вальо, резултатът 5:1 говори ли достатъчно за добрата ви игра срещу Левски (Карлово)?
-Всъщност, ние сами си направихме мача лесен. Още до 14-ата минута поведохме с 3:0 и като че ли си свършихме работата още в тези първи минути. Левски (Карлово) обаче никак не е слаб отбор, дори напротив – победи Созопол като гост, след това Загорец… По-скоро ние си направихме победата лесна.

-При такова развитие на двубоя и резултата до 14-ата минута, може ли да ви успокои прекалено много и да се отпуснете до края на мача?
-Няма какво да си кривим душите, със сигурност вероятно има леко отпускане, когато видим, че повеждаме с три гола до 15-ата минута. Въпросът обаче е, че ние имаме обица на ухото от предишни случаи. Не точно при 3:0, но да кажем при 2:0. Спомняме си тази пролет, част от миналия сезон, когато поведохме на Първомай с 2:0 и то у дома, обърнаха ни до 2:3. Накрая изравнихме в добавеното време. Саяна (Хасково) ни обърна от 0:2 до 3:2 за Купата на Аматьорската лига. Така че не бива да има никакво подценяване, играем до последната минута.

-Но със сигурност ранни голове са по-предпочитаният вариант, отколкото изнервяне на двубоя с минаване на времето?
-О, разбира се… Колкото повече времето минава, мачът се изнервя, противниците се затварят, ако не падне гол и става доста по-трудно. Така че този мач се получи идеално.

-Каква е целта ти този сезон с Несебър?
-Първото място и нищо друго. На две точки сме от лидера Спартак (Пловдив) и нищо не е решено в групата. През миналия сезон знаете, че завършихме първи, така че няма как да имаме друга цел освен за втори пореден шампионат да сме победители в групата.

-Минал си през доста отбори, как ти се струва обстановката в Несебър?
-На много-много високо ниво. Ако ние играехме Втора лига този сезон, със сигурност нямаше да се борим за изпадане, а щяхме спокойно да сме в средата на класирането. Имаме прекрасна база, помощни терени. Организацията в клуба е перфектна, което е много важно, защото има клубове дори от Втора лига, в които нещата са доста лоши. При нас нищо не ни липсва.

-Как преценяваш конкуренцията и битката за първите места между водещите четири отбора?
-В началото като че ли Спартак (Пловдив) имаше по-лека програма и натрупа точки. След това видяхте, че имаха леки колебания в резултатите. Ние също имахме по-колебливи резултати, видяхте Гигант загуби като гост от Загорец този уикенд. Всеки един от тези четири отбора е много добър, но ние категорична сме най-добрият отбор! Всеки го видя, включително и че надиграхме Спартак в Пловдив. Както доста хора от нашия отбор казват, единствено ни надигра в едно полувреме отборът на Гигант (Съединение). Явно на нас са ни неудобен противник, играем трудно срещу тях.

-Предстои ви пореден двубой за Аматьорската купа – този път срещу Ямбол. Какво очакваш?
-Да ги победим, както го направихме два пъти до момента през сезона – в шампионата и за Купата на България в предварителните кръгове.

-След това ще има още един двубой за определяне на победителя в Югоизточна България и следва Топ 4. Ще се стремите ли към финалната четворка?
-Разбира се. През миналата година отпаднахме именно на финала за определяне на победителя на Югоизток – от Саяна (Хасково), но тази година искаме да стигнем до последните четири. И да спечелим купата! Стигнали сме до тук и ще преследваме тази цел.

-Ти имаше контузия в началото на сезона, сега как си чувстваш?
-Претърпях операция на менискус на коляното. Получих контузията почти на първата седмица от лятната подготовка и пропуснах около месец и половина.

-Как се връща един футболист след такава контузия? Мислиш ли за нея или…
-При мен нещата са малко по-различни, тъй като три поредни години късам менискус и се оперирам. Два пъти на десния крак, а това лято беше на левия.

-Вярващ човек ли си, защото това със сигурност е липса на късмет или съдба?
-Когато ти е писано, не можеш да избягаш! Това е животът, възстановявам се, връщам се на терена и продължавам. Стискам зъби, защото понякога изпитвам болки и в двете колена, но без болки не може. Трябва да имаш характер, за да играеш.

-Обичаш ли футбола?
-Знам защо ме питаш… Обичам футбола, щом се връщам след три поредни операции и не съм се отказал. Не се предавам лесно!

-Пожелаваме ти повече никакви контузии.
-Благодаря ви. Дай Боже, защото ако бях здрав, може би щях да бъда на още по-добро ниво. Каквато и да е, контузията си е контузия – вади те от строя и губиш време. Пропускаш тренировки и мачове, губиш ритъм.

Сподели:

Други новини