Двама от ОФК Несебър част от проектонационалите на България до 14 години! Тимът с треньор Николай Жечев на тридневен лагер в Несебър

Проектонационалният отбор по футбол на България до 14 години (родени 2010 година) от Област Бургас е на пореден тридневен лагер в Несебър.

Тимът е воден от треньора на ОФК Несебър – Николай Жечев, който работи в екип с Трайо Грозев (помощник треньор), Генко Славов (треньор на вратарите) и Диян Петков (скаут).

Радостни сме, че двама футболисти от ОФК Несебър са част от тази формация. Това са защитникът Стоян Стоянов и полузащитникът Иван Русев.

Момчетата ще тренират на стадион „Несебър“ в продължение на три дни (25-27 септември). Треньорският екип ще следи представянето на всеки състезател, което ще послужи за последващия подбор в тази възраст.

Проектонационалните отбори са част от Националната програма за обучение на таланти, на която БФС даде старт преди повече от година. Оттогава досега в отделните зони се провеждат тридневни кампове, в които се включват стотици футболисти от цялата страна. Те се готвят по единна и модерна методика, чиято основна цел е да спомогне за изграждането на конкурентно футболно поколение, което да представя България на международната сцена в близките години.

Тези мини лагери завършват с “Турнир на талантите”, който събира на едно място проектонационалните селекции от шестте региона на България: София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново и Благоевград.

Сподели:

Други новини