Николай Жечев: Никой не може да ни отнеме мечтите да отстраним Септември и да продължим за Купата

ОФК Несебър спечели областния финал за Купата на България след победа над Ямбол с 3:0. Следващият противник на “делфините” е втородивизионният Септември (София). Двубоят ще се играе на 12 септември (вторник) от 16:00 часа на стадион “Несебър”. Ето какво каза пред официалния сайт на ОФК Несебър старши треньорът Николай Жечев:

-Господин Жечев, оценката ви за победата над Ямбол?
-Очаквахме да победим, но въпреки това бяхме напълно концентрирани. Излязохме уверени, със самочувствие… Е, на моменти малко повече, но смятам, че постигнахме заслужена и очаквана победа. Поздравявам отбора на Ямбол, приятно съм изненадан от представянето им. Превъзхождахме противника, но още веднъж – Ямбол заслужава само поздравления за старанието и представянето си.

-Да преминем към далеч по-солидния следващ съперник – Септември (София). Какво очаквате от двубоя?
-Първо искам да стане хубав двубой за хората, които ще присъстват на стадиона. Ние ще се постараем максимално да затрудним противника, защото знаем с какви футболисти разполагат – не случайно са временен лидер във Втора лига. Тимът е воден от Красимир Балъков! Самото име е достатъчно и няма какво повече да говоря. Доказал се и като футболист, има много опит и като треньор.

-Но това не би трябвало да попречи на Несебър да се опита да стигне до успеха… или поне да опита?!
-Разбира се. Никой не може да ни отнеме мечтите да отстраним Септември и да продължим напред в турнира. Да, ще бъде трудно, но момчетата вече са настроени за двубоя и искат да елиминираме гостите от София. Респект съм Септември, но ние имаме нашите шансове и мечтаем да продължим в следващата фаза.

-Има ли огромна разлика между водещ клуб в Трета лига в лицето на Несебър и отборите от Втора лига?
-Аз съм убеден, че няма голяма разлика между двете групи. Може би във Втора лига в някои клубове финансовите средства са повече, имат малко по-добра организация и разполагат с повече футболисти, което увеличава конкуренцията.

-Турнирът за Купата е хубав, защото много често отборите от по-висока дивизия подценяват противниците си от по-ниските и това дава шанс за изненади.
-Очаквам да има подценяване от тяхна страна. Ето, както ние вчера подходихме леко лежерно към Ямбол без да изпитвам никакво високомерно чувство в думите си, така и Септември може да го направи, когато излезе срещу нас. Макар че съм убеден, че те знаят, че ние също сме добър отбор и вероятно ще влязат сериозно в двубоя.

-Какво ще кажете на феновете на Несебър за предстоящия двубой със Септември?
-Призовавам ги да дойдат и да ни подкрепят. Идва голяма фигура в българския футбол, какъвто е Краси Балъков, Септември е стойностен отбор – така че какво по-хубаво от това да има много хора на трибуните.

Сподели:

Други новини